Meer Nieuws

“Ik wil graag laten zien wat ik in huis heb”

By 12 november 2020 No Comments

Doelman Marcel Vedder (23) had zijn rentree op het handbalveld heel anders voorgesteld. Door de competitiestop moet de nieuweling geduld hebben. Vedder blijft onverminderd blij met zijn keuze aan te sluiten bij HVC.

In de eerste week van de voorbereiding stond hij daar opeens: dorpeling Marcel Vedder. Na een aantal seizoenen zonder handbal besloot hij in de zomer in Barger-Compascuum de draad weer op te pakken. “Ik heb de sport erg gemist”, opent de goalie het gesprek.

Geen rugklachten meer
Het is woensdagavond. In Emmer-Compascuum werkt de herenselectie op veilige afstand van elkaar aan de conditie. “Sinds de competitiestop probeer ik twee keer in de week voor mezelf hard te lopen. De training met de groep is avond nummer drie. Het voelt heel goed weer op deze manier met sporten bezig te zijn. Rugklachten die ik had zijn sinds ik gestart ben bij HVC bijna helemaal verholpen. Nu er even geen zaaltrainingen zijn, wil ik in beweging blijven.”

Als tiener brak Vedder door bij E&O. In Emmen schopte hij het tot de opleidingsploeg uitkomend in de tweede divisie. “Doordat ik ben gaat studeren in Groningen besloot ik te stoppen bij E&O. Daar heb ik nu nog altijd een beetje spijt van”, is Vedder eerlijk. “Jongens waar ik toen mee trainde, spelen nu in het eerste van E&O. Soms denk ik: waar had ik gestaan als ik ook zoveel was blijven trainen?”

Fijne techniek
Even stond Vedder onder de voetballat van het tweede van buur SVBC. Afgelopen zomer spookte een terugkeer op het handbalparket door zijn hoofd. Vedder: “Oud-doelman van heren 1 Albert Menzen bleef op verjaardagen aandringen. HVC was ook een logische keuze. Dichtbij en een mooi niveau. Ik werd meteen opgenomen in de groep. Ik mis tussen de palen nog een beetje de fijne techniek.”

De rentree van Vedder bleef beperkt tot één competitieduel: SVBO – HVC 2. “Balen dat het seizoen op deze manier verloopt, maar er valt niet zoveel aan te doen”, besluit de dorpeling. “Ik hoop dat we in het nieuwe jaar de draad weer kunnen oppakken. Ik wil graag laten zien wat ik in huis heb.”

Foto: Marchel Frome