Meer Nieuws

“Het is heerlijk weer op het veld te staan”

By 4 december 2020 No Comments

Na vijf maanden revalideren is nieuweling bij HVC Sander van Wonderen (27) weer terug op het veld. De Noord-Drent geniet.

In de lente besloot Van Wonderen samen met broer Mark aan te sluiten bij HVC. De voorpret was van korte duur. Nog voor de start van de voorbereiding op het tweede seizoen in de tweede divisie moest de jongste van de broers uit Smilde een pas op de plaats maken.

“We moeten als ploeg deze periode aangrijpen om beter te worden”

“Ik had heel veel zin in het avontuur bij HVC”, vertelt Van Wonderen. Een hernia zat de linkspoot stevig in de weg. “Ik heb er vijf maanden mee gelopen. Nu heb ik geen herniaklachten meer. Sinds september ben ik weer flink bezig in de sportschool. Bewegen helpt.”

Competitiepauze
Sinds begin november is heren 1 weer in training. Eerst buiten en sinds een week ook weer in de hal. “Het is heerlijk weer op het veld te staan. Voor alle jongens van het team, maar in het bijzonder voor mij. Ik merk wel dat ik sterker moet worden. Vorige week moest ik eerder afhaken vanwege spierpijn in mijn kuit”, lacht Van Wonderen.

“Met de rug gaat het nu goed. Daar ben ik heel blij mee”, gaat hij verder. “Voor mij komt de competitiepauze stiekem wel goed uit. Ik kan weer op kracht komen en verder ook het nieuwe speltype bij HVC aanleren. Ik zie de competitie door het coronavirus in januari nog niet starten.”

Power en snelheid
Broer Mark geeft het goede voorbeeld. In de eerste maanden in het oranje van HVC heeft hij indruk gemaakt. Als rechterhoekspeler heeft Mark van Wonderen met zijn power en snelheid al meerdere goals in de tweede divisie achter zijn naam staan.

De enige twee competitieduels van heren 1 moest Sander van Wonderen vanaf de kant toekijken. Even vaak verloor HVC. “We moeten als ploeg deze periode aangrijpen om beter te worden. Ik ben blij dat ik daarbij kan aansluiten.”