Meer Nieuws

Heren 1 oogst complimenten van coachduo

By 5 oktober 2020 No Comments

Heren 1 heeft zich gerevancheerd van de ondermaatse beurt van vorige week in Ede. Tot punten leidde de vecht- en werklust van de Compascuumse hoofdmacht niet. Wél oogstte HVC tegen Artemis’15 complimenten van het nieuwe coachduo.

Vorige week startte heren 1 zwak aan de competitie. Tegen Reehorst werd het na 22-14 bij rust 34-24 voor de thuisploeg. HVC hield een nare smaak over aan de start in de tweede divisie en was in de trainingsweek gebrand op revanche.

In Artemis’15 trof heren 1, in een lege sporthal De Klabbe, een oud-hoofdklasser. Bij de gasten uit Wehl draait het om één nieuweling: Jarn van Gool. De linkeropbouwer speelde vorig seizoen met Houten nog in de BENE-League.

Yannick Meijeringh
HVC begon sterk tegen de Gelderse opponent. Vanaf de cirkel zorgde Robin Hartmann, op aangeven van Jim Macro, voor de 4-1. Onder de lat toonde doelman Yannick Meijeringh zijn klasse.

In het tweede kwartier kwam Artemis’15 terug in de partij. Verdedigend bleef de formatie van Harry Poker en Albert Hilbrands het nodige werk verzetten, maar aan de overkant stokte de aanvalsmachine.

Aansluitingstreffer
Na 7-10 bij rust zette HVC opnieuw aan. Door twee benutte strafworpen van Ronnie Kip én liefst vier knappe doelpunten van nieuweling op de rechterhoek Mark van Wonderen bleef het vlaggenschip op twee goals van Artemis’15. In ondertal zorgde Joost Steenhuis zelfs voor de aansluiting.

In de slotminuten moest HVC twee tegengoals teveel slikken. Met een afstandsknal tekende Robin Hartmann nog voor de 21-22, maar de laatste treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Artemis’15. Zo is heren 1 op landelijk niveau opnieuw met lege handen achter gebleven.

Belonen
In de kleedkamer deelden Poker en Hilbrands complimenten uit. “Ik ben onwijs trots op jullie”, zei laatstgenoemde. “Het was een wereld van verschil met vorige week. Nu moeten we onszelf nog belonen.”

Foto’s: Marchel Frome