Meer Nieuws

Competitiestart voor de deur

By 21 september 2020 No Comments

De competitiestart staat voor de deur. Na een maand voorbereiden mogen de verschillende HVC-teams aankomend weekend weer de ‘wei’ in. 

Heren 1 opent het tweede seizoen op rij in de tweede divisie in Ede. Op Gelders grondgebied wordt  zaterdagavond Reehorst getroffen. Gisteren speelde de hoofdmacht het laatste oefenduel van de voorbereiding.

In Leeuwarden ging de formatie van Harry Poker en Albert Hilbrands met 20-18 ten onder tegen Cometas. Nieuweling Mark van Wonderen maakte tegen de hoofdklasser een gretige indruk. Ook jongelingen Stan Rolfes en Senna van der Weide waren tegen Cometas weer van de partij.

Linda de Ruyter
Op zondag gaan de dames op bezoek bij VAKO. De opponent uit Vries heeft zich afgelopen zomer stevig op de transfermarkt geroerd. Bij HVC zijn junioren aangesloten. De officiële rentree van Linda de Ruyter in het Compascuumse oranje is aanstaande.

De oudere zus van selectielid Judith de Ruyter heeft in de lente besloten aan te sluiten bij HVC. De Ruyter is overgekomen van E&O waar ze het afgelopen seizoen mee in de hoofdklasse A uitkwam. Trainer/coach van de dames Mario Raterink kan dit seizoen tevens weer een beroep doen op vaste krachten als Kelly Kip, Vera Hilbrands en Maaike Jonker.

Veringa en Muter
Heren 2 opent de competitie met een derby. In Emmen speelt de vriendenploeg op zondagmiddag tegen SVBO. De eerste en tweede klasse in het Noorden zijn samengegaan waardoor HVC 2 de sterke tegenstander uit Barger-Oosterveld, oud-hoofdklasser, in competitieverband treft.

Ook dit seizoen staat heren 2 weer onder leiding van Hennie Hooiveld. De coach kan een beroep doen op alle krachten van afgelopen seizoen. Herman Veringa mikt op een comeback terwijl publiekslieveling Peter Muter door het oppakken van een studie een klein stapje achteruit doet.

Ook op het programma:
9:00 HVC/DOS DB2 – HVC/DOS DB1
9:45 Hurry-Up D1 – HVC/DOS D1
10:45 V&S D2 – HVC/DOS D2
11:30 Jupiter ’76 HC1 – DOS/HVC HC1
11:30 Quintus HA1 – DESH HA1