Meer Nieuws

Broers Van Wonderen gaan uitdaging aan bij HVC

De herenselectie van HVC wordt aankomend seizoen versterkt met de broers Mark (28, links op de foto) en Sander van Wonderen (27). Het duo gaat de uitdaging in Barger-Compascuum aan.

Mark en Sander van Wonderen droegen afgelopen seizoen het shirt van Hoogersmilde dat voor de uitbraak van het coronavirus meedeed om het kampioenschap in de tweede klasse. Ook waren de broers onder meer een tijd actief voor VAKO uit Vries.

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”

De nieuwelingen gaan in het oranje van HVC de uitdaging op landelijk niveau aan. Sander van Wonderen: “Voorafgaand aan het duel tussen Hoogersmilde en het tweede team van HVC ben ik vroeg naar de hal in Emmer-Compascuum gegaan voor een wedstrijd van heren 1 in de tweede divisie. Dat maakte me enthousiast. Toen wist ik nog niet dat ik lid van HVC ging worden.”

Sfeer
Het eerste contact tussen de broers en de Compascuumse vereniging verliep via Mark van Wonderen. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, legt hij uit. “Over de aanbieding van HVC ben ik goed gaan nadenken. Ik heb besloten samen met mijn broertje Sander dit avontuur aan te gaan.”

“Vooral de sfeer binnen de club en het team trekt me aan”, zegt de linkshandige Sander van Wonderen. Vrijdagavond trainde het tweetal voor het eerst mee op het zand in Barger-Compascuum. Mark van Wonderen besluit: “Ik heb het gevoel dat hier spelers spelen met dezelfde mentaliteit. Dat vind ik aantrekkelijk.”

Buitenkans
Met de komst van de broers Van Wonderen is de selectie van de hoofdmacht van HVC, dat volgend jaar weer uitkomst in de tweede divisie, bijna compleet. De TC van de vereniging loert nog op een buitenkans in de opbouwrij.

Lees ook: Poker en Hilbrands maken staf hoofdmacht compleet

Foto’s: Marchel Frome