Meer Nieuws

Wierenga en co houden geen slecht gevoel over aan duidelijke oefennederlaag

By 19 september 2022 No Comments

Met 30-16 (17-5) hebben de dames de oefenpot met tweede divisionist SVBO verloren. Toch verliet HVC gisterenmiddag niet met een waardeloos gevoel de hal in Barger-Oosterveld.

Vooral voor rust werd de formatie van Nadine Wardenburg op achterstand gezet. Na de pauze konden de dames wat aan de score doen. Met dank aan doelvrouw Inge Maatje die op het parket van SVBO haar dag had.

“We hebben niet ons hoofd laten hangen. Dat vind ik knap van ons”, legt dorpeling Sacha Wierenga na het oefenverlies uit.

Samenwerking met Nadine
De damesselectie heeft week drie van de voorbereiding afgerond. Over twee weken start de competitie. Op 2 oktober komt het tweede team van oefenpartner SVBO op bezoek in De Klabbe.

Wierenga, inzetbaar op zowel de hoek als cirkel, wijdt uit over de komst van Wardenburg: “De samenwerking met Nadine bevalt heel goed. Ook in de kleedkamer is iedereen enthousiast.”

Nog vier trainingen
“Ze is streng als het moet. Dat hebben we wel eens nodig”, besluit Wierenga over de opvolger van Mario Raterink. “Daarnaast zijn haar trainingen leuk en geeft ze ook veel individuele tips. Dat vind ik fijn.”

Aankomend weekend is HVC vrij. Op de vier trainingen voor de competitiestart gaan Wierenga en consorten nog aan het vertoonde spel sleutelen.

Foto: Marchel Frome