Skip to main content

Voor het tweede jaar op rij heeft de herenploeg van HVC het NK Kwalificatietoernooi gehaald. In de strijd om goud kwamen de oranje-witten te kort tegen Black Lake Beach.

In de poulefase boekten de heren gisterochtend drie zeges. Daar kwamen tegen DWS en Rijnstreek shoot-outs aan te pas. Tegen laatstgenoemd team blonk doelman Yannick Meijeringh uit door geen goal door te laten.

Halve finale tegen thuisploeg
Op het centre court in Rolde wist HVC Handbal Twente met 2-0 te verslaan. Een jaar geleden was dat nog de eindstrijd van het NK Kwalificatietoernooi van Unitas. Tegen de Overijsselaars maakte de dekking, onder aanvoering van Joost Steenhuis, het verschil.

In de halve finale kwam de formatie van Annelies Smeets de thuisploeg tegen. HVC trok na 21-20, 17-23 en 6-2 aan het langste eind tegen Unitas en plaatste zich zo opnieuw voor de finale.

Na brons ook zilver
Het gevecht om goud was niet spannend. Black Lake Beach op oorlogssterkte klopte de heren met 0-2. In de finale scoorden Roy Soppe en invaller Stefan van Ballegooijen een voldoende. Na brons in Apeldoorn heeft HVC op de Beach Tour ook zilver binnen.

Lees ook: Dames winnen afvallersronde in Rolde