“We hebben een team waarin iedereen lekker zichzelf mag zijn”

By 14 februari 2019 No Comments

De dames ontvangen zondagmiddag SVWW in de eerste klasse. Het team is ondanks een hoop pech buiten degradatiegevaar. Stiekem wordt er door Judith de Ruyter en consorten al gedacht aan volgend seizoen.

De laatste weken moeten de dames vaak aantreden zonder wissel. Of de B-junioren helpen het seniorenteam uit de brand. “De B’s zijn dit seizoen echt onmisbaar”, opent Judith de Ruyter het gesprek. “We zijn allemaal op een leeftijd gekomen, waarin handbal soms plaats moet maken voor werk en dat kan soms wat lastig zijn met trainingen of wedstrijden.”

Lol
Ondanks de wisselvalligheid is de stemming bij de dames opperbest. “We hebben een team waarin iedereen lekker zichzelf mag zijn. Ik denk dat HVC daar ook wel een beetje om bekend staat”, gaat De Ruyter verder. Als F’je werd de dorpeling lid van de vereniging. “We willen zo goed mogelijk handballen en daarbij ook veel lol hebben. En die lol proberen we ook buiten handbal met elkaar te hebben. We gaan regelmatig op stap met elkaar!”

“Wanneer we lekker met z’n allen trainen, loont zich dat in de wedstrijden”

Zeven van de zeventien wedstrijden wisten de oranjehemden om te zetten in een zege. Zo werden de eerste drie duels van 2019, onder meer tegen hoogvlieger Actief Klazienaveen, gewonnen. Er zit muziek in de ploeg. De Ruyter: “Wanneer we lekker met z’n allen trainen, loont zich dat in de wedstrijden. Een paar dames spelen natuurlijk al jaren met elkaar en zijn goed op elkaar ingespeeld. Als we durven, laten we dit echt zien.”

Vacature
Voor het nieuwe seizoen is de damesploeg van HVC, uitkomend op het hoogste afdelingsniveau, al stiekem op zoek naar vers bloed. “Er komen een aantal vacatures open te staan”, grapt de rappe hoekspeelster. “De sollicitatie zal niet zo moeilijk verlopen. Iedereen is van harte welkom. Dat vinden we alleen maar gezellig!”

Zondag wordt SVWW getroffen in De Klabbe in Emmer-Compascuum. Een dag eerder komt heren 1 in de baan. In eigen huis is zaterdagavond om 20:30 Achilles Apeldoorn de opponent in de hoofdklasse A.