Vlaggenschepen zaterdagavond naar Hoogeveen

Twee seniorenteams gaan zaterdagavond op bezoek in Hoogeveen. Kwiek wordt in de provincie getroffen. Een dag later komen nog eens zeven teams in de baan.

De dames treffen Kwiek om 19:30. Het thuisduel ging met ruime cijfers verloren. Na een uitstekende start van 2019 staat HVC een plaatsje hoger op de ranglijst dan de aanstaande opponent.

Aansluitend, om 21:00, komt heren 1 op de vloer in Hoogeveen. De mannen van Annelies Smeets zijn een van vier titelkandidaten in de landelijke hoofdklasse A. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft HVC een punt minder dan de koppositie.

Verloren
In de heenronde verloor heren 1 met een goal verschil van Kwiek. In Emmer-Compascuum werd een voorsprong uit handen gegeven. De thuiswedstrijd eindigde in 23-24 in het voordeel van de gasten uit Hoogeveen.

Ook op zaterdag:
DESH HB1 – Hurry-Up HB1

De dames B en heren 2 gaan zondagochtend op visite in Roden. Om 10:50 treft de jeugdploeg HVR’97. Daarna is het de beurt aan heren 2 om tegen de thuisploeg te spelen. Met liefst twaalf spelers reist de reserveploeg af naar Noord-Drenthe.

Topnotering
Na vijftien duels staat heren 2 op een knappe vijfde plaats in de tweede klasse. Na een uitstekende eerste seizoenshelft, die plots werd afgesloten op de eerste plaats, volgden twee nederlagen op vreemde bodem. Het gat met runner-up Jahn II 2 is slechts twee punten. Zo heeft HVC nog zicht op een topnotering.

Ook op zondag:
9:30 Borger E2 – DOS/HVC E1
10:00 Unitas HB1 – DESH HB2
10:00 DOS/HVC D1 – Unitas D1
11:00 Beilen E1 – DOS/HVC E2
16:15 DOS/HVC HC1 – Hurry-Up HC1

Lees ook: HVC op zoek naar nieuwe hoofdtrainers