Meer Nieuws

Vijf winstpartijen voor HVC

By 11 maart 2019 No Comments

Vijf teams hebben dit weekend gewonnen. Naast heren 1 mochten onder meer een aantal jeugdploegen de armen na het laatste fluitsignaal in de lucht steken.

In Roden boekten de dames B op zondagochtend de vijfde zege van het seizoen. Thuisploeg HVR’97 werd met 12-20 geklopt. Aansluitend kon heren 2 het niet waar maken tegen de club uit Noord-Drenthe.

Inge Maatje
Naast heren 1 verlieten ook de dames op zaterdagavond het Hoogeveense parket als winnaar. Na een slechte start (8-2) knokten de oranjehemden zich terug tot 13-10 bij rust. In de tweede helft blonk goalie Inge Maatje met een serie stops, zo keerde ze meerdere strafworpen, uit.

In de slotseconde besliste Tessa Hilbrands vanaf zevenmeter het duel. Bij 18-19 pikte HVC twee puntjes van Kwiek. Na de tijd vlogen de senioren, ook debutant Sacha Wierenga, elkaar in de armen.

Op dezelfde avond versloeg DESH B1, met Gerda Lambers op de bank, buur Hurry-Up. Met hulp van meerdere dorpelingen werd de derby met 28-22 gewonnen. Zo stijgt de fusieploeg in de landelijke jeugddivisie.

Compascuumse jongemannen
Een dag later maakte DESH B2 door een nederlaag in Rolde (22-19) een pas op de plaats in de titelstrijd. De B-junioren krijgen een herkansing. Dit weekend kan de fusieploeg het kampioenschap in eigen huis tegen Doles alsnog veilig stellen.

DOS/HVC HC1, met René Hof aan het roer, sloot het weekend met succes af. De Compascuumse jongemannen waren met 29-14 te sterk voor Hurry-up. Een andere fusieploeg met DOS, D1, ging in De Klabbe nipt ten onder tegen Unitas (19-20).