Meer Nieuws

Uitstekende start heren 1 in Zwartemeer, debuut Schuler

By 30 september 2018 No Comments

Heren 1 is het seizoen in de hoofdklasse A gestart met een uitzege in Zwartemeer. Promovendus Hurry-Up 2 werd met klinkende cijfers aan de kant gezet door de formatie van debuterende hoofdcoach Tom Schuler.

Door afwezigheid van Annelies Smeets nam Schuler, kampend met een zware knieblessure, plaats op de bank. De schutter van weleer zag HVC na een stroeve openingsfase (2-1) los komen. Ronnie Kip was verantwoordelijk voor de 6-10, waarna ook nieuweling Freek Gielen en Thijs Baarveld goals meepikten.

Stijlvolle zwart-wit
Na rust (9-15) zakte heren 1 in. De opleidingsploeg van Hurry-Up – met selectieleden Ruben Fiege, Kevin Bos en Harm Meijer binnen de lijnen – kwam terug tot 17-20. Het aanwezige publiek, onder meer een vol uitvak, hield de adem in.

Met een penaltystop inspireerde goalie Rick Weggemans de mannen in het stijlvolle zwart-wit het tempo weer op te schroeven. Mannetjesputters Joost Steenhuis, Robin Hartmann en Martin Pietrakowski maakten in de defensie overuren. Aan de overkant scoorde HVC op de juiste momenten.

Segaar
Bij 19-28 kwam Chiel Segaar binnen de lijnen. De jongeling luisterde zijn optreden in het vlaggenschip op met een knap doelpunt. Bij 21-30 klonk het eindsignaal, waardoor HVC de competitie met twee punten opent.

https://www.instagram.com/p/BoWpkNAC64p/?taken-by=hvchandbal

Tijdens de eerste HVC-dag van het seizoen 2018/2019 op 7 oktober treft heren 1 om 12:30 Unitas 2. Ook een hoop andere (jeugd)teams komen in actie op het Compascuumse parket. Op vrijdagavond 5 oktober openen de recreanten van HVC/DOS het speelweekend in De Klabbe.