Meer Nieuws

Uitgekleed heren 1 verliest, maar blijft lachen

By 2 december 2018 No Comments

Heren 1 heeft voor de derde keer op rij niet weten te winnen in de hoofdklasse A. In Lichtenvoorde ging een uitgekleed HVC met 28-20 ten onder.

Door personele problemen, heren 1 miste zaterdagavond liefst zes selectieleden, nam doelman Yannick Meijeringh als een van twee reserves op de bank plaats. Tegen thuisploeg Erix kwam een tam HVC snel op achterstand (9-3).

In het tweede kwartier herpakten de oranjehemden zich knap. De dekking stond sterker en aan de overkant waren Joost Steenhuis, door de vele blessures in de opbouwrij omgetoverd tot schutter, en Robin Hartmann nuttig.

Via 13-11 klonk bij 15-12 het rustsignaal. Na de pauze kwam HVC via een fraaie ‘veger’ van Thijs Baarveld op 15-14. Lang kon heren 1 niet in kansrijke positie blijven. Door slechte keuzes in de aanval en vijf tijdstraffen kon Erix in de break-out een nieuw gaatje slaan.

Ondanks de nieuwe domper verlieten de mannen van trainer/coach Annelies Smeets Gelderland met een glimlach. In de kantine werd de speelweek gezamenlijk afgesloten. HVC houdt bij het leeglopen van de lappenmand vertrouwen in goede prestaties in de landelijke divisie.