Twee keer goud op HVC Summer Cup 2020

By 3 augustus 2020 No Comments

De HVC Summer Cup 2020 in Barger-Compascuum was niet alleen gezellig, maar ook sportief een succes. De thuisclub pakte twee maal goud.

De dames verloren geen partij. De formatie van Mario Raterink was in de poulefase te sterk voor achtereenvolgens Jahn II, Hurry-Up en Broekland.

Tegen de vrienden uit Stadskanaal moesten shoot-outs voor de beslissing zorgen. Doelvrouw Lindsay de Beeld ontpopte zich met een aantal stops tot redder in nood.

Belangrijke tweepunters
In de finale klopte HVC het Overijsselse Broekland. In twee sets werden de gasten verslagen door de vrouwen van Mario Raterink. De dekking functioneerde en aan de overkant bediende Annelies Smeets Judith de Ruyter op maat. Ook Anouk Heijnen en Sacha Wierenga waren belangrijk met meerdere twee punters.

De mannenploeg verloor in de groepsfase na shoots-outs van een talentvolle ploeg uit Hengelo. Van Jahn II, Hurry-Up en de vrienden van Donar werd met overtuiging gewonnen. In de eindstrijd kwam HVC opnieuw Donar tegen.

Stan Rolfes
Na de eerste set verloren te hebben, trokken de oranjehemden – na meerdere vliegers van Robin Hartmann en Calvin van der Scheer – de tweede set naar zich toe. In de dekking liet de 17-jarige Stan Rolfes zien grote stappen gemaakt te hebben.

In de shoot-outronde liet gastspeler en runner Jasper Robben, international op het zand, twee keer zijn waarde zien. Met een eenpunter in de tiende poging werd de toernooizege veilig gesteld. Met een grote glimlach verliet de ploeg het veld in Barger-Compascuum en bleef het nog lang onrustig op het buitencomplex van HVC.

Trainingsschema
De club gaat weer even genieten van de zomerstop. Deze week wordt het trainingsschema voor het zaalseizoen 2020/2021 bekend. In de derde week van augustus staat de herstart van het nieuwe seizoen gepland. Houd de website in de gaten.

Foto’s: Tina Kolthof