Skip to main content

Na de zomer is HVC niet met één, maar twee teams op landelijk niveau vertegenwoordigd. Heren 2 gaat debuteren in de hoofdklasse A.

Dat blijkt uit het concept van de competitie-indeling van het NHV. Als trotse kampioen van de eerste klasse Noord gaat HVC 2 omhoog.

Heren 1 zal net als afgelopen zaalseizoen uitkomen in de tweede divisie. De hoofdmacht had de kans om in een rangordewedstrijd om eventuele promotie naar de eerste divisie te spelen, maar na wikken en wegen zag de vereniging daar van af.

Karsten en Hoesen
“Investeren in de hele trainingsgroep is nu het belangrijkste en daar hoort spelen op het juiste niveau bij. Als we als kampioen van de tweede divisie promoveren zijn we als team er klaar voor”, zegt hoofdtrainer Annelies Smeets die ook onderdeel uitmaakt van de TC van HVC. “Met de promotie van heren 2 naar de hoofdklasse is de eerste stap naar een duurzame ontwikkeling en het zicht op promotie gezet.”

Al in maart verlengde Smeets haar verblijf bij de Compascumers. Justin Karsten is de eerste versterking voor de oranje-witten. Verder is Jesse Hoesen, een hoekspeler met een verleden bij Hurry-Up en DOS, spelend lid van HVC geworden.

Subkop
Aanvoerder van heren 1 Joost Steenhuis: “We hebben een hoge trainingsopkomst waardoor we samen op een hoger niveau spelen. Steeds meer jongens zijn gemotiveerd om het maximale te behalen en we zien de laatste jaren dat dit ook mogelijk is. We trekken betere spelers aan van hogere kwaliteit. De vereniging zit in een opwaartse spiraal en dat is erg mooi om te zien. Ik kijk ernaar uit wat volgend seizoen ons gaat brengen.”

Een groot deel van de trainingsgroep laat zich deze lente op het zand zien. In juli en een deel van augustus gaat de herenselectie genieten van de zomerstop om tijdig de voorbereiding op het unieke zaalseizoen 2023/2024 te starten.