Trainerspapieren op het zand lonken voor Heijnen

Marko Heijnen is bezig zijn trainerspapieren voor op het zand te halen. De jeugdtrainer volgt de BHT2-cursus.

Heijnen voegde zich aan het begin van het afgelopen zaalseizoen bij het jeugdtrainerskorps. “Ik heb op een leuke manier kennis kunnen maken met de meisjes C en dames B van de club”, opent hij enthousiast het gesprek. “Vanuit die betrokkenheid wilde ik de lijn doortrekken op het zand.”

Theoriedag
Zo schreef Heijnen zich in voor de BHT2-cursus: de Beach Handball Trainer 2 cursus. Een teken voor de vereniging de speler van heren 2 tijdens het naseizoen te verbinden aan de B’s. “Samen met Hennie Hooiveld neem ik de jeugdploeg op sleeptouw. Tijdens de trainingen helpt Robin Hartmann me.”

Het theoriegedeelte van de cursus heeft Heijnen al achter de kiezen. “Over een week is het praktijkgedeelte in Rolde”, legt de dertiger uit. “Tijdens de theoriedag ben ik anders gaan denken over het spelletje Beach Handball. Zo is er veel dieper ingegaan op de tactiek van de handbaltak. Zowel aanvallend als verdedigend.”

Uitdaging
“Ik probeer de nieuwe vondsten te vertalen naar oefeningen tijdens de zandtraining van de B’s”, gaat Heijnen enthousiast verder. “We gaan vijf toernooien spelen. Of we kans maken ons te plaatsen voor het NK? De concurrentie in de B-competitie is moordend. Het verschil in leeftijd en niveau binnen het team, door de enthousiaste hulp van de C’s, is aanwezig. Een leuke uitdaging.”