Thuisblijvers (5): De Ruyter wil weer een praatje op de tribune maken

By 12 januari 2021 No Comments

In de serie ‘Thuisblijvers’ komen leden tijdens de lockdown aan het woord. Judith de Ruyter speelt als sinds de F-jeugd in het oranje van HVC en staat te popelen weer op de tribune plaats te nemen om andere teams van de vereniging naar de overwinning te helpen.

Hoe heb je de – verplichte – vrije uren benut?
Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik vrij weinig heb ondernomen en dat de vrije uren automatisch wel ingevuld worden door andere dingen. Een avondje op de bank valt hier natuurlijk ook onder, haha. Wel loop ik wekelijks met vriendin en teamgenoot Judith Vieveen en dat doen we vaak, toevallig, op de woensdagavond. Je kan dit zien als een mooie vervanging van de training.

Hoe probeer je, je aan de coronamaatregelen te houden?
Ik werk in de zorg waardoor ik natuurlijk al met een mondkapje op moet werken. Het mondkapje is inmiddels dus de normaalste gang van zaken zodra ik deur uit ga. Verder houd ik me gewoon aan de maatregelen die voorgeschreven zijn. Lastig hoor, soms.

Welk aspect van de trainingsavond mis je het meest?
Mario geeft erg goede en leuke training, maar wat ik het allermeeste mis is de gezelligheid in het team. Op zo’n avond is het toch fijn om elkaar weer even te zien en te spreken. Ik zeg wel eens vaker. Ik zie die meiden voor corona minimaal drie keer in de week en alsnog ben ik blij als we, met elkaar, in het weekend weer afspreken om een avondje naar De Buuf te gaan.

Wat doe je om een beetje om in conditie te blijven?
Op het wandelen met Judith na weinig, haha. Toen de sportscholen nog open waren ging ik daar veel heen, maar nu ook die zijn gesloten is het bar weinig.

Naar welk moment op de wedstrijddag kijk je het meeste uit?
Op het spelen na het zitten op de tribune en de wedstrijden van de andere HVC-teams te kijken. Er hangt altijd een goed sfeertje en het is een mooi, luchtig moment om even weer met mensen bij te kletsen. Die-hard supporters, kinderen van de senioren, ouders van de jeugd en ook gewoon vrienden van de club. Je kan naast iedereen plaatsnemen en een praatje maken.

Foto: Marchel Frome