Thuisblijvers (4): “Ik mis de goede gesprekken en de daarbij horende knuffel”

By 12 januari 2021 No Comments

In de serie ‘Thuisblijvers’ komen leden tijdens de lockdown aan het woord. Marloes Kranendonk, lid van de damesploeg, hoopt op de wielrenfiest een beetje fit te blijven. Al kan dat de groepsdynamiek bij de club niet vervangen.

Hoe heb je de – verplichte – vrije uren benut?
De ‘extra’ vrije uren heb ik voornamelijk op het werk doorgebracht. Door Covid-19 was het erg druk en vielen er in de apotheek wel eens collega’s uit als ze klachten hadden, meestal waren de testen negatief, maar dat resulteerde er wel in dat je extra ging werken.

Hoe probeer je, je aan de coronamaatregelen te houden?
Door onder andere mijn werk zie ik de noodzaak van de maatregelen wel in. Zo loop ik de gehele dag, op het werk, met een mondkapje op en maken wij gedurende dag onze werkplekken regelmatig schoon. Daarnaast houd ik overal minimaal anderhalve meter afstand en zie ik alleen mensen die in mijn ‘bubbel’ zitten.

Welk aspect van de trainingsavond mis je het meest?
Ik mis vooral mijn lieve teamgenoten. We hebben bij de dames een heel hecht team. Ik mis de goede gesprekken en de daarbij horende knuffel of arm om je heen als je even een rotdag hebt. Het is niet alleen maar hard en serieus trainen, maar ook veel lol trappen met elkaar. Wat dat betreft hebben we een goede aan Mario, want die accepteert dat allemaal!

Wat doe je om een beetje om in conditie te blijven?
Ik ben niet echt iemand die even een rondje gaat hardlopen, dat vind ik echt verschrikkelijk. Sinds een klein jaartje heb ik een wielrenfiets en daar ben ik graag mee op pad. Vaak gaat Lindsay de Beeld mee en maken we een mooi tochtje. Linda de Ruyter heeft nu sinds kort ook een wielrenfiets dus die gaat hopelijk binnenkort ook mee!

Naar welk moment op de wedstrijddag kijk je het meeste uit?
Het sociale aspect van handbal vind ik stiekem het allerleukste! Ik hoop dus ook dat we snel weer een wedstrijddag hebben waarna we met de club een borrel kunnen drinken samen in de HVC Kantine!