Tevreden gezichten na JD Techniek/HVC Beach Cup 2019

De JD Techniek/HVC Beach Cup 2019 heeft naast een aantal fraaie winnaars vooral veel tevreden gezichten opgeleverd. Twee dagen lang heeft de vereniging zich van haar beste kant laten zien.

Een aantal stevige buien zorgden op zaterdag voor enige strubbelingen. Na twee pauzes werd het B-toernooi met evenveel energie opgepakt. In twee mooie finales pakten Unitas (dames B) en Hurry-Up (heren B), dat sterker was dan het DESH van Gerda Lambers, de eindzege.

Finale
Eerder op de dag kwamen twaalf C-teams in actie op het Compascuumse zand. Deze wedstrijden werden onder meer gefloten door een aantal clubleden van HVC in opleiding. Hoogtepunt was de finale bij de meisjes C. Uiteindelijk ging Voorwaarts na een pittig duel met Unitas met de beker naar huis.

View this post on Instagram

Dag 1️⃣✅

A post shared by HVChandbal (@hvchandbal) on

Na een feestje op zaterdagavond werd er zondag een frisse en fruitige start gemaakt met het seniorentoernooi. De organisatie had geïnvesteerd en louter gediplomeerde arbiters. Tot tevredenheid van de delegates van het NHV. Onder een stralend zonnetje werd toegewerkt naar de eindfase.

Thuiswinst
Bij de vrouwen knokten Voorwaarts uit Twello en het Noord-Brabantse OHC’01 om de eerste plaats. Eerstgenoemde ploeg trok na een sportieve strijd aan het langste eind. Het eindduel van de JD Techniek/HVC Beach Cup 2019 ging tussen de heren van HVC en Donar. Uiteindelijk wist de thuisploeg de beker in Barger-Compascuum te houden.

View this post on Instagram

De heren winnen de HVC Beach Cup 2019! 💸

A post shared by HVChandbal (@hvchandbal) on

“Een dikke acht en een half”, gaf voorzitter René Hof het toernooi op zondagavond, waar de organisatie nog een tijdje bezig was het complex en de kantine op te ruimen, een rapportcijfer. Ook de handbalbond en de deelnemers waren tevreden met het weekend. De JD Techniek/HVC Beach Cup 2019 heeft 90 NK-punten gekregen van het NHV.

Groeien
Zo zit een energiek, fijn en druk speelweekend in de lente erop. HVC heeft haar visitekaartje afgegeven. Het toernooi van de Compascuumse vereniging blijft op veel gebieden groeien. “De beste editie tot nu toe”, concludeerde de organisatie – met glansrollen voor jongelingen Inge Maatje, Judith de Ruyter en Robin Hartman – tot slot.

Een dankwoord aan alle vrijwilligers, wat te denken van het kantinepersoneel en speakers Herman Veringa en Marlies Harms, en sponsoren mag niet ontbreken. Bij deze. Tot volgend jaar!