Student Kip ziet erg uit naar treffen met lijstaanvoerder

By 26 oktober 2018 No Comments

Een uur heen, een uur terug. Student Ronnie Kip (22) woont in Groningen, maar schittert ieder weekend in het Compascuumse oranje. Aanstaande zondagmiddag ontvangt Kip met heren 1 de koploper in de hoofdklasse A: Huissen.

Na drie duels heeft heren 1 vijf punten verzameld. Alleen tegen Artemis’15 uit Wehl morste HVC. Aanstaande opponent Huissen is nog foutloos. “Een kampioenskandidaat”, geeft Ronnie Kip zijn mening over de Gelderse tegenstander. “Een goede en gemotiveerde ploeg. We zijn aan elkaar gewaagd. Ik hoop dat we ze kunnen pakken.”

“Ik hoop dat we ze kunnen pakken”

Kip studeert aan de Hanzehogeschool in Groningen. Drie keer per week reist hij, vaak samen met hoekspeler Fabian Koster, naar Zuidoost-Drenthe. “We werken met de herenselectie ergens naartoe. Dat voelt heel fijn”, vertelt de nummer tien van HVC. “Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.”

De Cirkeltijgers
In de lente hengelde studentenclub De Cirkeltijgers, waar vriendin en oud-speler van HVC Laurisa Arenales Arauz actief is, naar de diensten van Kip. Een kwartiertje fietsen. “Maar ik heb niet getwijfeld”, is Kip zeker. “Met HVC spelen we landelijk. De competitie is van een mooi niveau en ook als ploeg ontwikkelen we ons goed. Dat zorgt voor veel spelplezier.”

“Als ploeg ontwikkelen we ons goed”

De afgelopen jaren werkte Kip zich op van reserve naar basisspeler in de opbouwrij. “Daar ben ik erg blij mee”, besluit hij. “Ik heb veel getraind op mijn sprongkracht, schot en schijnbeweging. Heb het gevoel dat het steeds beter gaat, waardoor ik meer durf te ondernemen tijdens de wedstrijd. Daarnaast ga ik vaker naar de sportschool. Ik voel me fitter en zit lekkerder in m’n vel.”

12:30
Om 12:30 klinkt in de hoofdklasse A het eerste fluitsignaal van het duel tussen HVC en Huissen. Aansluitend nemen de dames het op tegen HVE 2000 uit Erica. In de ochtend bijten een aantal jeugdteams het spits van de HVC-dag af.

Lees ook: Koplopers op bezoek in Emmer-Compascuum