Soppe: “De terugkeer naar HVC heeft me goed gedaan”

By 29 september 2022 No Comments

Hij probeerde het een periode bij de herenselectie van Hurry-Up, maar sinds de lente speelt Roy Soppe (19) weer voor HVC. Vanaf zondagmiddag gaat de Compascuumse opbouwer zijn eerste seizoen in de tweede divisie vol maken.

Waar zijn maatje Youri Braker binnen het samenwerkingsverband E&O/Hurry-Up in de eredivisie speelt, jeugdinterlands achter zijn naam heeft staan en al in de BENE-League op de bank heeft gezeten, koos Soppe in maart voor de terugkeer naar HVC. Niet meedraaien binnen het topsportplan, maar het daaronder proberen. “Ik was het plezier een tijdje kwijt”, legt Soppe uit.

“Als je de top wilt bereiken kun je geen training missen. Je moet altijd leveren en onder druk presteren. Handbal werd heel zakelijk voor me en ik haakte af. Ik begon trainingen te missen en verloor de aansluiting”, is hij eerlijk. “Toen heb ik bij HVC aangeklopt.”

Na heel lang twijfelen
In de C-jeugd begon Soppe samen met tweelingzus Lisa na het Koningsdagtoernooi op het gras in Barger-Compasuum. Na even voor DESH gespeeld te hebben en aangesloten te zijn bij de hoofdmacht van HVC ging Soppe zijn vrienden achterna en koos in 2019 voor Hurry-Up. “Toen al na heel lang twijfelen. HVC voelt als mijn clubje. Iedereen kent elkaar.”

Sinds de lente van dit kalenderjaar lacht Soppe weer als hij op het parket staat. “De terugkeer naar HVC heeft me goed gedaan”, vertelt de beweeglijke opbouwspeler. In seizoenshelft twee was Soppe al speelgerechtigd voor heren 1 en hielp zo mee bij de handhaving in de tweede divisie. “Ik ga weer met plezier naar de training. Op vrijdag of zondagmiddag gaan we met de club naar de kantine. Dan maakt iedereen een praatje met elkaar. Dat is gewoon mooi.”

Om 13:45 tegen Huissen
Binnen de lijnen geniet Soppe van de vrije rol die hij van trainer/coach Annelies Smeets soms krijgt. Daar probeert hij zijn creativiteit met toch die zakelijkheid, die hem in Zwartemeer even in de weg zat, af te wisselen. “Ik denk dat we dit seizoen een grotere rol van betekenis in de competitie kunnen spelen”, besluit Soppe. “Twee keer per week met elkaar hard trainen en zorgen voor een duidelijke samenwerking. Er zit genoeg rek in deze groep.”

Soppe laat zich zondagmiddag weer in De Klabbe zien. HVC opent de tweede divisie in eigen huis tegen Huissen. De wedstrijd van heren 1 begint om 13:45.

Foto’s: Tina Kolthof