Skip to main content

Emmenaren Mike Stormer (25, links op de foto) en Rowan Schuiling (22) ruilen het rugbygras in voor het handbalparket. Na een aantal trainingen heeft het duo besloten lid te worden van HVC.

“We waren allebei op zoek naar een nieuwe uitdaging. We wilden iets nieuws proberen”, legt Schuiling uit. Zijn haren zijn nog nat van de vrijdagavondtraining. Ook Stormer puft wat en knikt.

In Amsterdam en Engeland
Beide twintigers kennen elkaar van de rugbyclub uit Emmen, maar speelden daar nooit samen. Daar gaat bij HVC verandering in komen. Stormer: “Ik ben heel goed ontvangen. Meteen voelde ik me welkom. Leuke gasten.”

Waar laatstgenoemde in Amsterdam op het hoogste niveau van het land heeft gerugbyd, deed Schuiling dat zelfs in Engeland. Ook mocht de jongste van de twee even aanhaken bij het Nederlands rugbyteam. Terwijl Stormer op zijn beurt weer als BMX’er een rijk verleden in de top heeft.

Al hun eerste doelpunten
Ongebruikelijke, maar zeer welkome nieuwelingen bij de vereniging uit Barger-Compascuum. Stormer en Schuiling hebben tot nu toe nog geen training gemist en tijdens het oefenduel van afgelopen zondag tussen heren 1 en 2 al hun eerste doelpunten gemaakt. Op naar veel meer.