Meer Nieuws

Podiumplaatsen HVC op Ermerstrand

HVC heeft dit weekend NK-puntjes gesprokkeld voor de Beach Tour. Op het Ermerstrand werd het eerste toernooi van het naseizoen afgewerkt.

Met drie gewonnen wedstrijden legden de jongens C van DOS en HVC beslag op de tweede plaats. Alleen buur Hurry-Up stond een treetje hoger. De eerste NK-punten zijn binnen voor de formatie van René Hof en Erik van der Weide.

Brons
Een dag later, op zondag, kwamen drie andere HVC-teams in actie. Het fusieploegje van de dames B en meisjes C moesten opboksen tegen beresterke teams als Achilles, ZAP en Voorwaarts. Het hardwerkende teams moet nog even wachten op het eerste prijsje.

NK-puntjes gesprokkeld, werk aan de winkel ⏭

A post shared by HVChandbal (@hvchandbal) on

SVBO/HVC ging wel met eremetaal naar huis. De jongemannen van Gerda Lambers eindigden in Emmen op de derde plaats. Daarmee blijven de B’s in de race voor plaatsing voor het NK Beach Handball. De afgelopen twee jaren kreeg SVBO/HVC een wildcard voor het eindtoernooi in Biddinghuizen.

Donar
De herenselectie verloor op het zand eenmaal: na shoot-outs was NK-ganger Donar te sterk. Daartegenover stelde de brigade van Annelies Smeets vier zeges, waardoor de oranjehemden tweede werden. Zo werden Unitas en E&O na het nemen van shoot-outs verslagen.

De dames waren uitgeloot voor het toernooi in de buurt. Over twee weken komt de nummer vier van het afgelopen NK in actie op het Beach Handball-toernooi in Rolde.

Foto: Grads Heijne