Meer Nieuws

Opnieuw NK-punten voor heren

De heren hebben ook tijdens het tweede NK Kwalificatietoernooi in de Beach Tour punten gepakt. In Rolde eindigde de formatie van Annelies Smeets op de derde plaats.

HVC opende het toernooi op het centre court tegen Nederlands kampioen Hiekka Hauskaa. Met een golden goal trokken de heren de eerste set verrassend naar zich toe (19-18). Onder meer gastspeler Sander Greevink speelde een hoofdrol.

Poulefase
Na een slechte start van de tweede set (0-6) kwam HVC dichtbij Hiekka Hauskaa. Uiteindelijk klonk bij 22-23 het fluitsignaal, waarna shoot-outs de beslissing moesten brengen. De Nederlands kampioen maakte geen fout, HVC eentje. Uiteindelijk zou de groepsgenoot het toernooi winnen.

Twee zeges in de poulefase volgden voor de Compascuumers. HVA en Jahn II werden geklopt. Tegen de vrienden uit Stadskanaal maakten Fabian Koster en Ronnie Kip indruk. Ook dekkingmonster Joost Steenhuis bewees zijn waarde.

Troostfinale
In de strijd om het brons moest HVC langs Donar uit Hengelo. De eerste set werd verloren. Het tweede deel van de troostfinale werd met overtuiging gepakt. In de shoot-outs keerde Yannick Meijeringh drie pogingen van de Overijsselaars. Zo mocht HVC tijdens de prijsuitreiking de tweede beker van het naseizoen ophalen.

View this post on Instagram

Brons voor de heren in Rolde! 🧡🖤

A post shared by HVChandbal (@hvchandbal) on

Volgend weekend komt de hoofdmacht in actie op het toernooi van Webton. In Borne staan opnieuw NK-punten op het spel.

Foto: Tina Kolthof, Handbal Inside