Skip to main content

Iedere maandag trainen bijna twintig E’s in de gymzaal in Barger-Compascuum. Het groepje blijft met dank aan het fanatisme van een coach als Judith Faas groeien.

Vorig seizoen begonnen HVC en DOS met elf kinderen en nu telt de E-afdeling van beide clubs meer dan twintig leden. “Ik word altijd zo vrolijk als ik de kinderen bezig zie”, vertelt Faas.

Kom maar door
De dorpeling haar twee kinderen Déon en Dané zijn al enige tijd lid van de vereniging. “Ook de samenwerking met DOS verloopt soepel. We hebben elkaar nodig en er is een klik. Voor de kinderen maakt het niet uit: Barger-Compascuum of Emmer-Compascuum.”

Op social media zijn de E’s van de club vaak in de weer te zien. Faas: “Dat is opgevallen. Op het schoolplein noemen ze ons fanatiek. Als iemand iets over handbal of HVC wil weten worden ze vaak naar mij gestuurd. Dan denk ik vaak: kom maar door.”

Formeren van F-team
Onder de E-jeugd is de Compascuumse club ook bezig met het formeren van een F-team. Al enige tijd trainen acht kindertjes om de maandag met HVC in eigen dorp.

“Coachen vind ik ook zo leuk”, vervolgt ze. Samen met Siny Vegter staat Faas aan het roer van de E1. Inge Visser coacht de E2 van HVC/DOS. De dorpeling besluit: “Het spel lijkt steeds meer op handbal en zo zijn de kinderen door de jaren heen echte handballers geworden.”