Nieuwe rol voor trotse Poker: “Bij HVC stel je iemand voor”

By 8 oktober 2020 No Comments

Harry Poker (46) kwam uit de hoge hoed van de vereniging als een van de nieuwe coaches van heren 1. De oud-divisiespeler is in Barger-Compascuum begonnen aan zijn derde periode. Dit keer als coach.

In de lente hing HVC opeens aan de telefoon. “Ik was toevallig net weer terug in Emmen en keek wel even raar op, ja”, begint Poker te lachen. Het is woensdagavond. In sportkleding hobbelt de slimme linkspoot van weleer mee. “Welk gevoel het contact bij me naar boven haalde? Toch wel een soort van trots dat HVC me niet is vergeten.”

Als rechteropbouwer speelde Poker twee periodes voor HVC. Dat gebeurde vlak na de jaarwisseling en in 2010 keerde hij terug bij de oranjehemden. Met HVC promoveerde hij in 2012 naar de hoofdklasse A. Na één seizoen bij buur DOS verkaste Poker naar Leeuwarden en verdween voor enkele jaren van de radar.

De deur uit
De nieuwe coach van heren 1, uitkomend in de tweede divisie, is in Zuidoost-Drenthe weer in rustig vaarwater terechtgekomen. “Eigenlijk kwam de vraag van HVC op het juiste moment. Even de deur uit, dacht ik. Dat is goed voor me. Dat het dan bij deze vereniging is, is eigenlijk heel logisch. Ik kreeg meteen een warm gevoel”, legt Poker uit.

“Iedereen is belangrijk en dat maakt me vrolijk”

Hij vervolgt: “Bij HVC stel je iemand voor. Er wordt naar je omgekeken. Dat was vroeger zo en is nu nog steeds. Dat had ik meteen door en merk ik iedere keer als ik de hal in kom. Iedereen is belangrijk en dat maakt me vrolijk, heb ik gemerkt. Jongens willen naar me luisteren.”

Even wennen
Terwijl de ploeg onder leiding van Sven Hemmes fysieke oefeningen doet, gooit Poker een balletje op het doel. Voor het eerst in zijn carrière is hij niet speler, maar coach. Samen met Albert Hilbrands zorgt hij in het weekend voor de coaching. “Ja, dat was wel even wennen”, zegt Poker, opnieuw met een stiekeme glimlach. “Maar het voelt goed. Als speler ben je, ook tactisch, meer voor jezelf bezig. Nu probeer ik mijn spelinzicht in te zetten voor de ploeg.”

“Ik ben niet iemand die staat te schreeuwen langs de kant”, weidt Poker over zijn stijl uit. “Ik probeer jongens vertrouwen te geven. Als speler heb ik veel mooie wedstrijden mogen spelen en daar heb ik erg van genoten. Dat probeer ik door te geven. Één op één probeer ik jongens bij me te halen en dan deel ik wat me opvalt. Afgelopen zondag scoorde Mark (Van Wonderen, red.) vier heel mooie goals vanuit de rechterhoek. Dan ben ik stiekem blij dat ik hem het zelfvertrouwen heb kunnen geven.”

Blijven trainen
Op de rechterkant bij Hurry-Up, Actief Klazienaveen, HVC, DOS en Cometas wist Poker een hoop partijen te winnen. Heren 1 wacht nog altijd op de eerste zege in de tweede divisie. “Ik weet zeker dat die komen gaat”, is Poker tot slot stellig. “We missen soms wat slimmigheid, maar dat is een kwestie van ervaring. Er zit meer dan genoeg kwaliteiten in dit groepje met jongens. Zolang we blijven trainen en de rust bewaren komt het goed. Ik ben blij dat ik terug ben bij de vereniging en onderdeel van dit team mag uitmaken.”

Tegen Artemis’15 was HVC heel dichtbij (21-23). Dit weekend reist heren 1 niet af naar Wervershoof. Bij opponent VVW heeft een besmetting binnen de spelersgroep plaatsgevonden.