Meer Nieuws

Na Roy gaat ook Lisa Soppe geluk in Zwartemeer beproeven

Na Roy gaat ook Lisa Soppe haar geluk bij Hurry-Up uit Zwartemeer beproeven. Daarmee moet HVC het aankomend seizoen even stellen zonder Soppe-telg.

Als basisscholieren besloten Roy en Lisa Soppe, kinderen van oud-speler Jos Soppe, op handbal te gaan. In korte tijd lieten ze zien het talent van hun ouders te hebben.

Roy schopte het tot minuten in de hoofdklasse. In 2019 maakte hij de overstap naar Hurry-Up. Aankomend seizoen gaat de technisch begaafde jongeling uitkomen in de landelijke jeugddivisie.

Als middenopbouwer maakte vader Jos Soppe veel succesvolle jaren in het oranje van HVC mee. De laatste jaren is hij niet alleen trouwe supporter van meerdere (jeugd)teams uit Barger-Compascuum, ook is Soppe bestuurslid.

Soppe stuurt de Sponsor Commissie aan. Moeder Barbara Soppe heeft plaatsgenomen in de organisatie van het jeugdkamp. Ook zij blijft, net als Jos, volger van HVC.

Lisa, die al debuteerde in het eerste van HVC, volgt het voorbeeld van tweelingbroer Roy. Net als Esra Dijks gaat ze samen spelen met de A-junioren van Hurry-Up. De B’s van HVC gaan een fanatiek team vormen met de B-jeugd van buur DOS.

Vriendinnen van Lisa Sacha Wierenga en Nienke Verwer gaan aansluiten bij de hoofdmacht van Mario Raterink. Daar zijn ook tieners Anouk Heijnen en Vera Hilbrands reeds in actief. Zo sijpelen jeugspelers van HVC door bij de senioren.

Foto: Marchel Frome