Meer Nieuws

Koplopers blijven rechtovereind, uitzege heren 2 en Senna beslist

By 19 november 2018 No Comments

De jongens B van DESH en meisjes C blijven de ranglijst in de competitie aanvoeren. Ook afgelopen weekend zegevierden de jeugdteams. In Emmer-Compascuum zorgden de jongens C van HVC en DOS voor een passend slot van de speelronde.

DESH B2 kende aan De Meerdijk weinig moeite met de leeftijdsgenoten van Actief Paterswolde/HVR’97. De jongemannen van Gerda Lambers verlieten bij 31-10 het veld. Het betekent het zevende duel op rij dat de fusieploeg ongeslagen blijft. De landelijke tak van DESH, B1, ging in Emmen ten onder tegen WHC (24-25).

Vlaggenschip
Ook de meisjes C zijn nog niet gevloerd. In Wijster waren de oranjehemden met 6-19 te sterk voor SVWW 2. Daarmee voert HVC, dat woensdagavond in Zwartemeer samen met de dames B klaargestoomd wordt voor het speelweekend, met elf punten uit zes duels de ranglijst aan.

Aansluitend namen ook de dames het op tegen SVWW. Nanno de Vries kon na blessureleed weer beschikken over doelvrouwen Lindsay de Beeld en Inge Maatje. In een gelijk opgaande strijd trok HVC met 19-16 aan het kortste eind. Dit weekend ontvangt het vlaggenschip Kwiek in De Klabbe.

Acht punten
Na een heel seizoen van verliespartijen buitenshuis, weet heren 2 weer hoe het voelt om te winnen buiten de dorpsgrenzen. In Annen was het vriendenteam zaterdagavond hekkensluiter HVA te slim af. Door de 16-22 overwinning stijgt HVC 2, dat acht punten heeft na zes duels, naar de zesde plaats in de tweede klasse.

Heren 1 ging voor de tweede keer op rij onderuit in een uitduel. In Apeldoorn moest het vlaggenschip het stellen zonder vier opbouwspelers. Een uitstekende start (1-5) tegen thuisploeg Achilles Apeldoorn kon HVC geen vervolg geven, waardoor heren 1 in Gelderland met liefst 26-16 boog. Door de nederlaag verliezen de Compascuumers de top van de hoofdklasse A uit het oog.

Directe vrije bal
Aan het eind van het speelweekend zorgden de jongens C van DOS en HVC voor een passend slot. In De Klabbe nam de fusieploeg van René Hof, geholpen door dorpeling Gerda Lambers, het op tegen de leeftijdsgenoten van E&O. Lang hielden beide teams elkaar in bedwang tot de slotseconden van het treffen. Met een directe vrije bal zorgde Senna van der Weide voor de beeldschone 30-29.