Meer Nieuws

Kampioenschap en promotie heren 1 na droommiddag

Runner-up heren 1 begon de laatste speelmiddag in de hoofdklasse A met een punt achterstand op koploper Cometas. Een droomscenario bezorgde HVC het kampioenschap en promotie naar de tweede divisie.

In een sfeervolle sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum opende heren 1 de slotdag tegen Udi 1896. Ook de sympathieke Arnhemmers konden bij een zege en struikelpartij van de Friese lijstaanvoerder nog met de schaal aan de haal gaan. Tot 9-9 kon het duel beide kanten op.

Vlak voor rust liet goalie Albert Menzen zijn klasse zien. Meermaals bleek de afzwaaiende routinier een sta-in-de-weg voor Udi 1896. In de break-out bediende de dorpeling hoekspeler Thijs Baarveld op maat, waardoor HVC met een voorsprong ging rusten (16-13).

Dennis Niemeijer
Na de pauze klampte Udi 1896 bij 17-16 aan. Het publiek hield de adem in. In de dekking – met Robin Hartmann, Martin Pietrakowski en Joost Steenhuis in het centrum – werd de basis voor een nieuwe, ruimere, voorsprong van HVC gelegd. Aan de overkant tekende topscorer Dennis Niemeijer voor de marge van zes (22-16).

In het slotkwartier werd het thuispubliek vermaakt. Een moegestreden Udi 1896 toonde respect, terwijl jongelingen Roy Soppe en Chiel Segaar in het veld kwamen. De talenten bekroonden hun invalbeurt met een doelpunt. Segaar bracht de eindstand op 35-24.

Afscheid
Na het afscheid van hoofdtrainster Annelies Smeets en Albert Menzen spoedde een deel van het HVC-legioen naar Zwartemeer, waar Hurry-Up 2 een voorsprong tegen Cometas verdedigde. Terwijl de dames van HVC plots Cirkeltijgers klopten (21-20) kwam ook een wonder voor heren 1 dichterbij. Na 24-21 liep Hurry-Up 2 uit ten opzichte van koploper Cometas.

Bij het laatste fluitsignaal in Zwartemeer ontstond een feestje op de tribune. Door de gedane sportieve plicht van buurman Hurry-Up 2 sloot heren 1 de competitie af aan kop. Spelers vielen elkaar in de armen. Het bleef na terugkomst in Barger-Compascuum nog heel lang onrustig.

Derde niveau
Zo heeft heren 1 na 22 speelrondes een punt meer bij elkaar geraapt dan Cometas. Na vijf jaar promoveert HVC uit de hoofdklasse A. Na de zomer mogen de Compascuumse oranjehemden het proberen op het derde niveau van het land: de tweede divisie.