Meer Nieuws

Jongensjeugd en heren loeren op NK-deelname

Meerdere teams van HVC loeren op NK-deelname. De Beach Tour van het NHV loopt nog tot eind juni. 

De jongens C van HVC en DOS zijn na toernooiwinst in Erm op koers voor plaatsing voor het eindtoernooi. Al is de concurrentie – onder meer Aalsmeer, Olympia’89 en Achilles Apeldoorn – moordend te noemen.

Het fusieploegje traint op dinsdagavond onder leiding van Robin Hartmann in Barger-Compascuum. Twee dagen later doet HVC/DOS het zand uit Emmer-Compascuum aan. Erik van der Weide neemt HVC/DOS in de lente onder zijn hoede.

Dit weekend
Ook DESH pakte in Erm de eerste plaats. De formatie van Gerda Lambers heeft op de aanstaande JD Techniek/HVC Beach Cup 2019 een hoge eindnotering nodig om de top-8 binnen te sluipen. De acht B-ploegen met de meeste punten kwalificeren zich voor het NK.

De dames B, met hulp van de C’s, hebben al twee toernooien gespeeld. In Enschede eindigde de jeugdploeg op plaats twee. Door het recreatieve karakter van het toernooi leverde de hoge positie geen punten op voor de jongedames van Hennie Hooiveld en Marko Heijnen. Dit weekend nemen de B’s het in Barger-Compascuum onder meer op tegen topploegen als Combinatie’64, Voorwaarts en Unitas.

Uitzicht
Naast de dames zijn ook de heren actief op de Beach Tour van het NHV. In Erm en Rolde pikten de oranjehemden punten op. Daardoor hebben de heren van HVC uitzicht op NK-deelname. Tijdens de JD Techniek/HVC Beach Cup 2019 is de formatie in de poulefase ingedeeld bij Unitas en Jahn II. Ook een tweede herenteam toont zich op zondag op het heilige zand.