Jeugdafdeling HVC groeit weer

Goed nieuws van het secretariaat: de jeugdafdeling van HVC, de ader van de vereniging, groeit!

Evenals als in het seizoen 2016/2017 is het aantal jeugdleden van de Compascuumse vereniging gegroeid. Het afgelopen zaalseizoen vertegenwoordigden vijf jeugdteams HVC in de competitie.

Fusie
Drie ploegen zijn gefuseerd. De heren B zijn sinds 2014 een match met SVBO uitĀ Barger-Oosterveld, terwijl afgelopen zomer HVC en DOS de handen ineen sloegen bij het oprichten van een E-jeugd en jongens C.

Aan de meisjeskant verloopt het traditiegetrouw voortvarend. De meisjes C en dames B zijn goed voor meer dan twintig leden. Ook na de zomer blijven beide teams intact. De C’s hopen zelfs nog een aantal nieuwe spelers te begroeten.

F-jeugd
De jongste jeugd zit in de stijgers. Een H-team traint samen met DOS en de club mikt na de zomer op een gezellige F-jeugd. Laatstgenoemd team kan in de gymzaal in het dorp aan de slag.

De jeugdopleiding is de ader van HVC. Na leerzame en gezellige jaren schoppen veel sportievelingen het tot het debuut in de senioren.Ā De vlaggenschepen van HVC zitten boordevol dorpelingen die sinds jonge leeftijd lid zijn van de club.