Jeugd tegen Borger, heren 1 naar Gelderland

By 11 oktober 2018 No Comments

De derde speelronde staat voor de deur. Op zaterdag en zondag verspreidt de club zich over de verschillende provincies in het land. Vijf jeugdteams blijven in de gemeente.

Op zondag gaan de meisjes C en dames B op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Borger. Om respectievelijk 11:10 en 12:10 klinkt het beginsignaal. Met ieder één overwinning uit de eerste twee speelrondes ligt voor de C’s en B’s een positie in de top in het verschiet.

Heren 1 reist zaterdagavond af naar Gelderland. In Wehl treffen de oranjehemden van Annelies Smeets en Tom Schuler Artemis’15. De thuisploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede divisie naar de hoofdklasse A. Afgelopen week ging Artemis’15 nipt ten onder tegen kampioenskandidaat Cometas (18-17).

DESH
Ook de dames en heren 2 spelen een uitwedstrijd. De formatie van Nanno de Vries neemt het zondagmiddag om 15:20 op tegen VAKO. Voor heren 2 staat met het duel in Sleen tegen Exito 2 de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. De mannen van Hennie Heijne openden afgelopen week in De Klabbe het seizoen met een klinkende zege op Hoogersmilde (23-5).

Het DESH B2 van Gerda Lambers ontmoet in een speelse derby Hurry-Up B2. Zondagochtend om 11:45 klinkt het eerste fluitsignaal van het treffen in Zwartemeer. De winnaar van de derby grijpt de koppositie. Fusieploeg DESH B1 ontvangt in de landelijke jeugddivisie Quintus B1 uit Kwintsheul. Het duel wordt om 12:15 afgewerkt in Emmen.

Compascuumse vloer
Vier teams mogen hun kunsten vertonen in eigen huis. DOS/HVC E1, DOS/HVC E2, DOS/HVC D1 komen na elkaar op de Compascuumse vloer. Om 16:15 sluiten de jongens C het speelweekend af. De jongemannen van René Hof doen de deuren open voor Kwiek Hoogeveen.