“Ik heb Oranje nog niet uit m’n hoofd gezet”

Zonder het coronavirus zou aankomend weekend het NK Beach Handball hebben plaatsgevonden. Doelman Yannick Meijeringh (26) had in het naseizoen een nog hoger doel voor ogen: het kwalificatietoernooi in Griekenland voor het EK Beach Handball.

In oktober 2019 kreeg Meijeringh een verrassend mailtje in zijn inbox. “Ik was erg verbaast”, zegt de Emmenaar. “Omdat er geen Nederlands Beach Handball-team was voor de heren én omdat ik de enige geselecteerde speler was die niet bij Nederlands kampioen Hiekka Hauskaa of finalist Camelot speelde.”

Een maand later stond de goalie van heren 1 in de herfstkou in Castricum tijdens een kennismakingstraining van Oranje. “Het was een intensieve training. Een erg hoog niveau. Alle spelers kunnen goed schieten. Dus je moet je precies zo positioneren zoals het hoort. Er is geen tijd te verslappen.”

Gegroeid
“Het geeft je een kick. Veel jongens die daar op het zand staan spelen in de zaal ook op hoger niveau. Dat ik daar als HVC’er sta maakt me een trots clublid. Je laat zien dat een vrij onbekende vereniging zich mag bewijzen tussen de grotere namen”, gaat Meijeringh enthousiast verder.

Het afgelopen NK eindigde HVC voor de tweede keer op plaats drie. “Iedereen binnen het team is de afgelopen jaren gegroeid”, gaat hij verder. “Dat heeft mij nog meer energie gegeven. Je geeft richting het eindtoernooi nog meer. Om het in Biddinghuizen te laten zien. Daardoor heb ik bijvoorbeeld tijdens beslissende shoot-outs me kunnen bewijzen. De bewijsdrang groeit.”

Mei
“Ik baal erg dat het NK en het kwalificatietoernooi met Oranje niet doorgaan”, vertelt Meijeringh. “Dat laatste steekt natuurlijk, omdat het iets dat ik nog niet mee heb gemaakt. Een totaal nieuwe ervaring. Stiekem was ik trots dat ik erbij hoorde.”

Sinds mei traint de vereniging, onder strikte voorschriften, weer buiten. “Ik kon niet wachten om weer op het zand te staan. Het liefst ga ik in juli door. We hebben al een tijdje stil gezeten. Gezellig met elkaar, biertje na de tijd, maar ook fit blijven voor het zaalseizoen. Ik heb Oranje nog niet uit m’n hoofd gezet. Als het nu niet is dan wel over een jaar. Dat blijft een doel.”