“Ik heb altijd een zwak voor HVC gehad”

By 19 augustus 2019 No Comments

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe damestrainer kwam HVC uit bij Mario Raterink. De oud-speler van de club werkte maandagavond in Barger-Compascuum met de eerste klasser de eerste training van de voorbereiding af.

Na drie jaren zonder ploeg pakt Raterink de draad als oefenmeester weer op. “Ik heb altijd een zwak voor HVC gehad”, begint hij te glimlachen. “Toen de club belde ben ik er meteen serieus over na gaan denken. Ik zou mijn trainerscarrière graag bij HVC willen afsluiten.”

“Het is een gezellige club waar ze graag goed handbal spelen”

Raterink was eerder als speler en trainer actief bij HVC en weet hoe het er bij de Compascuumse vereniging aan toegaat. Dat was voor de TC een groot pluspunt. “Het is een gezellige club waar ze graag goed handbal spelen”, weet Raterink. “Ik heb gehoord dat de balans in de damesploeg goed is. De sfeer is goed. Ik wil graag snelheid in het spel krijgen.”

Jongedames
“We moeten ons zo snel mogelijk zien veilig te spelen”, gaat de nieuwe trainer/coach verder. “Ik wil met veel vaart naar voren. En weer terug. Daarom ben ik blij dat er een aantal jongedames aansluiten.”

View this post on Instagram

De kop is eraf! 😬💪🏼

A post shared by HVChandbal (@hvchandbal) on

De voorbereiding van de formatie van Raterink duurt zes weken. In september gaat HVC de zaal in. Op zondag 29 september openen de dames de competitie tegen Borger.