Meer Nieuws

HVC nog in de race om titel in hoofdklasse A

By 26 februari 2019 No Comments

Met nog vier duels te gaan in de hoofdklasse A is HVC een van vier kampioenskandidaten. In maart en de eerste week van april wordt bekend of heren 1 de titel en daarmee promotie naar de tweede divisie grijpt.

Met 22 punten uit 18 duels staat HVC op de tweede plaats. Koploper Udi 1896 heeft een punt meer. Ook Huissen en Cometas zijn met 21 punten nog op kampioenskoers.

Onvoorspelbaar
Heren 1 won dit seizoen tien keer. Daartegen over staan twee remises en ook zes nederlagen. Ook na de winterstop blijft de hoofdklasse A zeer onvoorspelbaar. Waar HVC morst is ook de concurrentie niet vrij van misstappen, waardoor de Compascuumse oranjehemden nog meedingen om de hoofdprijs.

Na het carnavalsweekend hervat heren 1 op zaterdagavond 9 maart de competitie. In Hoogeveen is Kwiek de opponent. Eerder dit seizoen verslikte HVC zich met 23-24 in de provinciegenoot. De Drentse tegenstander strijdt tegen degradatie uit de landelijke divisie.

7 april
Ook komt de formatie van Annelies Smeest Erix (thuis), Cometas (uit) en Udi 1896 (thuis) nog tegen. Laatstgenoemde tegenstander wordt op zondag 7 april verwacht in De Klabbe. Aan het eind van de heenronde wist HVC, na drie nederlagen op rij, plots te stunten tegen de Arnhemse lijstaanvoerder.