Hoop kilometers voor HVC

By 2 november 2018 No Comments

Zeven teams spelen dit weekend een uitduel. Zo gaan de dames in de eerste klasse op bezoek bij hoogvlieger Exito. Drie teams nemen het op tegen FHC uit Stiens. Gooi de tank maar vol!

Zondagochtend om 10:15 komt de geplaagde damesselectie van HVC Exito tegen. Coach Nanno de Vries moet het doen zonder geblesseerde krachten Inge Maatje en Ilse Schuler. Laatstgenoemde raakte een week geleden, tijdens het thuisduel tegen HVE 2000, geblesseerd aan haar knie.

Keurige plaats
Na vier duels heeft HVC evenveel punten. Daarmee bezeten de dames een keurige plaats in de middenmoot. Na de koploper uit Erica ontmoeten de oranjehemden in Sleen opnieuw een hoogvlieger in de eerste klasse.

Liefst drie HVC-teams nemen het in Stiens op tegen thuisploeg FHC. Achtereenvolgens de meisjes C, dames B en heren 2 komen op de vloer in Friesland. Tegen FHC verdedigen de C’s van RenĂ© Kuiper en Hennie Heijne de koppositie. Heren 2 hoopt voor het eerst in twintig maanden een uitzege te boeken.

Duiven
Heren 1 tuft naar Gelderland. In de hoofdklasse A wacht Duiven. De promovendus boekte een aantal weken geleden een knappe uitoverwinning op Kwiek Hoogeveen (22-28). De formatie van Annelies Smeets en Tom Schuler is na de zege op concurrent Huissen nog ongeslagen in de landelijke divisie.

Overige wedstrijden op zondag 4 november:
9:30 Borger E2 – DOS/HVC E1
10:00 Doles HB1 – DESH HB2
10:00 DOS/HVC D1 – Actief Kl. D1
10:30 Beilen E1 – DOS/HVC E2
16:15 DOS/HVC HC1 – Unitas HC1

De recreanten van Rob Steeman, een fusieploeg met DOS, openen het speelweekend. Vrijdagavond om 20:00 wordt HVZ-Vivendi 2 verwacht.