Hoofdmacht hervat training, nog altijd als tweede divisionist

In navolging op de jeugd en dames is ook de herenselectie het naseizoen gestart. Op het zand in Barger-Compascuum kwam de hoofdmacht elkaar voor het eerst in twee maanden tijd weer tegen.

Voor het eerst sinds de abrupte competitiestop in maart kwamen de leden van de herenselectie, op anderhalve meter afstand, elkaar weer tegen. Het was tevens het eerste moment om na te praten over de gelukkige handhaving in de tweede divisie.

Bonusseizoen
Het NHV heeft besloten geen degradanten aan te wijzen, waardoor HVC als hekkensluiter de dans ontspringt. EenĀ hot topic op de training van de afzwaaiende hoofdtrainer Annelies Smeets. “We blijven actief op een heel mooi niveau”, opende Fabian Koster het gesprek.

“Ik zie het als een bonusseizoen”, vulde Ronnie Kip zijn mede-student aan. De in Groningen woonachtige spelers spelen ook na de zomer in het oranje van HVC en genoten vrijdagavond zichtbaar van de training op het Beach Handball-veld van de vereniging.

Herkansing
Ook Joost Steenhuis was vreugdevol over de ontwikkeling: “We krijgen een herkansing in de tweede divisie. Ik ben blij dat we die met twee handen aangrijpen. Het is mooi voor de groep en club. We mogen laten zien waartoe we in staat zijn.”

Rond half 10 ging de zon onder en verliet de herenselectie het complex in het dorp met een glimlach. Op dinsdag komt de ploeg opnieuw in de baan. Dan sluiten ook talenten van DESH aan.