Meer Nieuws

Het badmintonracket blijft eventjes liggen

By 19 december 2018 No Comments

Na een jaar assisteren bij de jongens C heeft hij dit seizoen de touwtjes in handen: René Hof. De sympathieke vader geeft alles en daardoor laat hij zijn geliefde badmintonracket een jaartje liggen.

Nadat de eerste zoon van René Hof Bram op handbal ging, volgde zijn jongste zoon Ruben snel. Bram komt, na successen met SVBO/HVC, uit voor DESH. Iedere dinsdag, vrijdag en zondag werkt Ruben zich namens de jongens C van HVC/DOS in het zweet. En dat jeugdploegje staat sinds dit seizoen onder leiding van vader René Hof.

Op dinsdagmiddag om 17:00 snellen vader en zoon De Klabbe in. Net klaar van werk en school. Jeugdtrainer van de fusieploeg Wouter Greevink is net begonnen. Ruben sluit aan, terwijl René van een afstandje toekijkt. “Ik vind het belangrijk dat die gastjes lekker kunnen sporten”, laat hij vallen. Het typeert de coach.

Gewonnen van Actief
“Ik zeg vaak tegen ze: ik ben geen topcoach. Maar ik wil wel dat iedereen plezier heeft”, gaat Hof verder. Van badminton heeft de speler van heren 2 nog veel meer verstand. En daar is hij, naar eigen zeggen, ook best goed in. “Maar ik heb tegen de jongens van de badmintonclub gezegd dat ik het eventjes een jaartje rustig aan doe. Ik wil dit groepje jongens helpen.”

“Ik wil dit groepje jongens helpen”

Met vallen en opstaan hebben HVC en DOS samen een C-team op de been gebracht. “Zo hebben we vlak voor de start van de competitie er nog een aantal jongens bij weten te regelen”, is Hof tevreden. “Ook doen er soms jongens van de D’s mee. Als we echt te weinig hebben. In het veld gaat het steeds beter. Afgelopen zondag wonnen we van Actief. Dat was heel mooi.”

Cursus
Zo maakt het badmintonracket eventjes plaats voor de coachbank. “Ik ben laatst zelfs naar een trainerscursus geweest. Dat is op technisch en tactisch gebied misschien nog wat te hoog gegrepen. Maar ik vind het wel interessant”, glimlacht Hof die is getooid in een prachtig trainingspak van HVC. “Eerst maar zorgen dat we de boel bij elkaar houden.”

Na een welverdiende Kerstvakantie én 3-tegen-3 pakt HVC/DOS de draad weer op. De fusieploeg van Hof, die vaak wordt geassisteerd door dorpeling Gerda Lambers, staat op een knappe derde plaats in de competitie. Petje af.