Meer Nieuws

Herfstvakantie doet jeugd goed

By 29 oktober 2018 No Comments

De herfstvakantie en de georganiseerde spooktocht hebben de jeugd van HVC goed gedaan. Er werden in het speelweekend uitstekende resultaten geboekt. 

Op zaterdagavond greep DESH B2 de koppositie. De formatie van Gerda Lambers was met 22-18 te sterk voor lijstaanvoerder Unitas, waardoor de fusieploeg op de ranglijst over de gasten uit Rolde heengaat. Buur Hurry-Up zit DESH B2 op de hielen.

Hoogste positie
Op zondagochtend versloegen de meisjes C van Hennie Heijne en René Kuiper (foto) de leeftijdsgenoten van HVE 2000 met 16-8. Door de klinkende zege stijgt HVC naar de hoogste positie in de jeugdklasse. De C’s hebben na vier duels liefst zeven punten.

Ook de jongens C van HVC/DOS verlieten als winnaar het veld. In Zwartemeer zegevierde de brigade van René Hof, geassisteerd door Gerda Lambers, met liefst 16-29. De winstpartij werd met heel veel plezier ontvangen door de jeugdploeg en de technische staf.

Landelijke jeugddivisie 
De landelijke jongens B-ploeg – een samenwerking met SVBO, DOS en E&O – pakte twee punten in Rotterdam. Met HVC’ers Roy Soppe en Calvin Zonnevijlle, deze zomer overgekomen van Jahn II, binnen de lijnen werd met 24-31 gewonnen van Hercules. Na drie duels heeft DESH vier punten en is daarmee terug te vinden op de vierde plaats in de jeugddivisie.

Geen zege voor de dames B. Geplaagd door blessureleed bogen de jongedames van Marlies Harms met 9-29 voor het sterkere SVBO B2. DOS/HVC D1 versloeg de leeftijdsgenoten van Jahn II met 7-13. Ook de E1 en E2, jeugdklasses waarbinnen HVC samenwerkt met DOS, kwamen binnen de lijnen. Doordat de jongelingen in de ontwikkelingsfase zitten worden geen uitslagen en standen bijgehouden bij de E-jeugd.

Heren 2
Heren 2 sloot de speeldag af in Emmer-Compascuum. Met liefst vijf wissels op de bank werd FHC 3 puntloos huiswaarts gestuurd (23-20). Het gezelligheidsteam schrijft de twintigste maand bij waarin HVC 2 ongeslagen is in De Klabbe. Evenlang wachten de oranjehemden op een uitzege in de tweede klasse.