Skip to main content

Het was fris, maar toch heeft de herenselectie het aanwezige publiek gisteravond warm kunnen maken met mooie acties op het zand. Ter voorbereiding op de Beach Tour oefende HVC tijdens het vaste trainingsmoment tegen Black Lake Beach.

Op zaterdag speelt HVC het eerste NK Kwalificatietoernooi. Ook oefenpartner Black Lake Beach laat zich dan in Apeldoorn zien en zo was het oefenuur van gisteren een mooi meetmoment voor de formatie van Annelies Smeets.

Viertal maakt entree
Meteen waren voor vaste volgers van Compascuums Beach Handball nieuwe gezichten in het oranje van HVC te ontdekken. Met de Zwartemeerders op bezoek maakten Stefan van Ballegooijen, Mike Stormer, Lars Hoogenberg en Rowan Schuiling hun entree op het zand.

“We zijn een nieuw traject aangegaan”, zegt Smeets na de vijf sets. Twee keer won HVC. Black Lake Beach, een ploeg met aanstaande BENE-Leaguespelers binnen de gelederen, trok drie maal aan het langste eind. “De trainingsgroep is groter dan andere jaren en daardoor ook meer onervaren.”

De trainer/coach van HVC zette gisteravond dertien spelers aan het werk. “Ik zie potentie en er is ruimte voor groei. Of dat snel genoeg is om meteen weer een medaille te winnen vind ik aan het begin van de Beach Tour moeilijk te zeggen. Het deelnemersveld is sterker geworden. Aanstaande zaterdag zie ik zeven van de acht teams de finale halen.”

Wittendorp en Heijnen
Waar de enthousiaste Van Ballegooijen opviel in balbezit, deed Lars Wittendorp dat in de dekking. Samen met kernspelers Joost Steenhuis en Robin Hartmann lieten zij verdedigend een fanatieke indruk achter. Marko Heijnen kwam onder de lat tot een aantal opvallende stops.

In Apeldoorn komt HVC in de groepsfase Jahn II (13.00, veld 3), DWS (16.00, centre court) en thuisploeg Achilles (17:30, veld 2) tegen. Eerst wordt er op vrijdagavond in Barger-Compascuum weer aan het spel geschaafd.

Foto: Marchel Frome