Meer Nieuws

Herenploeg heeft eerste 75 minuten weer in de benen

By 5 september 2022 No Comments

Na brons op het NK Beach Handball is de herenselectie van HVC afgelopen week weer de zaal ingegaan. De oranje-zwarten oefenden gisterochtend in Emmen tegen eredivisionist E&O en ging er in 75 minuten – drie keer 25 minuten – met 45-30 af.

In drie helften tijd zette trainer/coach Annelies Smeets, ook dit seizoen door Rob Vieveen geassisteerd, veertien spelers in. Na een intensieve augustusmaand op het zand zijn ook de eerste meters in de zaal weer gemaakt.

E&O was beter. Niet gek, want de eredivisionist opent volgende week de competitie. HVC heeft nog tot 2 oktober in vorm te raken. Toch lieten de Compascuumers voor het plukje publiek in sporthal Angelslo bij vlagen aardige zaken zien.

Rick Hollander
Aanwinst Rick Hollander maakte indruk in de dekking. De van Hurry-Up overgekomen cirkelloper heeft bewezen in het centrum van de defensie uit de voeten te kunnen. Ook invaldoelman Marko Heijnen scoorde tegen E&O een voldoende.

Aan de overkant haperde HVC nog wel eens in balbezit. Toch hebben spelers als Lesley van der Ploeg, Ali Raad en ook Marco Wittendorp hun eerste goals alweer gemaakt. Laatstgenoemde kreeg van Smeets de kans het tegen zijn zoon op te nemen. Waar ‘senior’ er namens HVC één maakte, kwam tiener Thijs Wittendorp in het groen-wit van E&O tot meer treffers: drie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HVChandbal (@hvchandbal)

Ook heren 2 en dames
Op woensdag hervat de herenselectie de training op het nieuwe seizoen in de tweede divisie en eerste klasse. Op zondag oefent heren 1 tegen FHC en aansluitend speelt heren 2 tegen Hurry-Up 3. De damesploeg komt in het derde oefenduel van de voorbereiding DOS 2 tegen.

Foto: Tina Kolthof

Leave a Reply