Meer Nieuws

Heren 1 lost Huissen af aan kop

By 28 oktober 2018 No Comments

Heren 1 staat bovenaan in de hoofdklasse A. Door een thuiszege op Huissen lossen de oranjehemden de opponent uit Gelderland af als lijstaanvoerder van de landelijke klasse. In een fraai gevulde De Klabbe klonk bij 28-20 (15-12) het eindsignaal. 

Na een vliegende start (5-0) kwam Huissen, dat in de eerste drie speelrondes drie winstpartijen kon bijschrijven, tot 8-8 terug in het duel. Door drie goals van Thijs Baarveld, topschutter aan de kant van HVC, ging de formatie van Annelies Smeets en Tom Schuler rusten bij 15-12.

Na een omzetting in de dekking, waar Ronnie Kip en Robin Hartmann een hoofdrol vertolkten, kreeg HVC grip op de koploper. Hoekspelers Dennis Niemeyer en Fabian Koster tilden de score naar 22-17. Na een uur spelen begroette het HVC-legioen de overwinning met luid applaus.

Zeven punten
Door de winstpartij blijft HVC ongeslagen. Met zeven punten uit vier duels mogen de Compascuumers zich voor even de lijstaanvoerder van de hoofdklasse A noemen. De aankomende weken staan een aantal harsloze uitduels in Gelderland op het programma.

Dames
Aansluitend namen ook de dames het op tegen een lijstaanvoerder: HVE 2000. Na een gelijkopgaande openingsfase (11-8) sloegen de gasten uit Erica een gaatje. Door personele problemen kon de brigade van Nanno de Vries na rust geen vuist maken, waardoor het duel in 22-31 eindigde.