Meer Nieuws

Heren 1 bijt van zich af en klopt runner-up

By 10 december 2018 No Comments

Na drie nederlagen heeft heren 1 weer kunnen juichen in de hoofdklasse A. Op zondagmiddag klopten de mannen van trainer/coach Annelies Smeets runner-up Cometas uit Leeuwarden. Heren 2 volgde even later het voorbeeld van het vlaggenschip.

Met de 17-jarige Owen van der Weide voor het eerst in de wedstrijdselectie opende HVC het treffen tegen de Friese opponent. Vanuit een knokkende dekking, met Martin Pietrakowski en Joost Steenhuis voorop in de strijd, liep heren 1 na 8-8 uit. Vanuit de tweede lijn was Ronnie Kip succesvol en klonk bij 14-10 het rustsignaal.

Albert Menzen
Na de pauze drukte HVC door. In de break-out zorgden hoekspelers Fabian Koster en Dennis Niemeijer voor de comfortabele voorsprong (24-17). In het slotkwartier kwam Cometas in de omschakeling dichterbij (25-21), maar met kenmerkende stops maakte goalie Albert Menzen aan de spanning in het treffen in Emmer-Compascuum een eind.

Na een intensieve trainingsweek en verlossende zege verliet heren 1 glimmend het veld. Komend weekend gaan de oranjehemden op bezoek bij koploper UDI’97 uit Arnhem.

Heren 2
Ook heren 2 zegevierde in De Klabbe. Dat deed de reserveploeg tegen hoogvlieger Hurry-Up 3. Na een achterstand bij rust (9-11), zorgden onder meer jongeling Chiel Segaar en invaldoelman Yannick Meijeringh voor de ommekeer. Bij 22-17 klonk het eindsignaal, waardoor heren 2 – door de aanstaande jaarwisseling – voor de eenentwintigste maand op rij ongeslagen in eigen huis blijft.