Gevreesde goalie Menzen zegt vaarwel

Doelman Albert Menzen (48) heeft met het kampioenschap in de hoofdklasse A afscheid genomen. De gevreesde goalie uit Barger-Compascuum zegt na heel veel goede jaren vaarwel.

Met een staande ovatie nam HVC zondagmiddag afscheid van Albert Menzen. De doelman was het stralende middelpunt in sporthal De Klabbe. Een rol die de dorpeling tijdens heel veel wedstrijden met het HVC-logo op de borst vertolkte.

Grootste successen
Op 16-jarige leeftijd debuteerde Menzen in het eerste. In de jaren negentig was hij mede verantwoordelijk voor de grootste successen in de clubhistorie. Zo promoveerde de gouden lichting naar de eerste divisie. Ook schopte HVC het in 1997 door een zege op eredivisionist Swift Arnhem tot de halve finale van de landelijke beker.

Bij de laatste vier werd V&L getroffen. In een afgeladen hal in Drenthe kon HVC door toedoen van een uitblinkende Menzen heel lang mee met de Limburgers. Uiteindelijk trok meervoudig landskampioen V&L aan het langste eind.

Na de eeuwwisseling hield Menzen het samen met een aantal generatiegenoten een tijdje voor gezien. In 2010 sloot de gedreven sluitpost aan bij het nieuw te vormen vlaggenschap. Met jongelingen als Joost Steenhuis en Tom Schuler om zich heen promoveerde Menzen twee keer achter elkaar om in 2012 met het vernieuwde seniorenteam van HVC te debuteren in de landelijke hoofdklasse A.

De zoveelste en laatste
In zes jaar tijd zag Menzen, samen met compagnon Wouter Cremer, leeftijdsgenoten als André Wielage en Joerik Grummel afzwaaien. De Compascuumse doelman bleef en genoot van zijn jeugdige teamgenoten. Op vrijdagavond na de training dronk hij aan het hoofd van de stamtafel een biertje om het weekend op een goede manier te openen, om op zondag binnen de lijnen bijna wekelijks uit te blinken.

Na tientallen seizoenen nam Menzen zondagmiddag afscheid in stijl. Tegen Udi 1896 trad hij nog één keer zestig minuten spectaculair op. Met zijn imponerende kracht stopte hij ontzettend veel Arnhemse pogingen. Na het in ontvangst nemen van het applaus, cadeaus en knuffels snelde Menzen zich met zijn teamgenoten naar Zwartemeer om de zoveelste titel in zijn carrière te zien binnen komen.

Indruk
Het kampioenschap in de hoofdklasse A is de laatste prijs die liefhebber Menzen wint. Hij geeft het stokje door aan opvolgers Yannick Meijeringh en Rick Weggemans. Met zijn winnaarsmentaliteit, successen en reddingen heeft de dorpeling een onuitwisbare indruk gemaakt en zo een plaatsje in de clubgeschiedenis verworven.