E’s met Judith Faas-Hölscher de competitie in

By 13 september 2021 No Comments

In oktober gaan de E’s van HVC en DOS voor het eerst competitie spelen en Judith Faas-Hölscher gaat het jeugdteam coachen.

Na twee jaar plus een coronaseizoen F-toernooitjes te hebben gespeeld gaat de Compascuumse E-jeugd de competitie in. Op maandagavond traint het jongste team van de club van 18:00 tot 19:00 in de gymzaal in Barger-Compascuum. Spelmaker van heren 1 Stijn Steenhuis traint het ploegje.

Faas-Hölscher, moeder van leden Déon en Dané, gaat de E’s op de wedstrijddag begeleiden. De dorpeling was vorig jaar nog recreant, maar zal zich vanaf de herfst eerst op coaching voor HVC richten.

“Het lijkt me leuk om te doen”, zegt ze. “Tijdens de toernooitjes deed ik dit al met Saskia Steeman. Spannend om de kinderen nu tijdens echte competitiewedstrijden in actie te zien.”

HVC/DOS is bij bekenden E&O, HVZ-Vivendi en Actief Klazienaveen ingedeeld. Ook komt het groepje de leeftijdsgenoten van Cometas, Paterswolde en Hoogersmilde tegen. Faas-Hölscher: “Een ochtendje weg. Dan zien de kinderen wat van het Noorden.”