Promovendus heren 2 is in de landelijke hoofdklasse A van de nul af. In eigen huis rekende de ploeg van Hennie Hooiveld en Robin Hartmann af met het Gelderse Quintus: 27-22.

De gasten uit Hengelo – Gelderland en niet Overijssel – konden het nog puntloze heren 2 alleen in de openingsfase bijbenen (6-6). Bij rust was het gaatje al drie in het voordeel van HVC: 12-9

Jarige Vinke
Aanvallend maakte Jim Macro in Emmer-Compascuum het spel en routinier Marco Wittendorp (foto onder) scoorde als hoekspeler veel doelpunten. In het middenblok verving Johan Vinke de afwezige Ronnie Kip met overtuiging.

De punten tegen Quintus waren niet alleen een fijne traktatie voor de jarige Vinke, gisteren 22 jaar geworden, maar het hele team snoepte er van. Na hard trainen, veel overleggen en sleutelen heeft HVC 2 de eerste winst binnen en kan de nieuwkomer in de hoofdklasse A naar boven kijken.

Baarn
Aanstaande zondag staat de verre uitwedstrijd met HCLB op het programma voor heren 2. De club uit Baarn is een van de kanshebbers op de titel.

Lees ook: Dinsdagavond 28 november: Jaarvergadering