Meer Nieuws

Eerste nederlaag heren 1 in hoofdklasse

By 4 november 2018 No Comments

Heren 1 is na een week koploper af. In Duiven boog de Compascuumse hoofdklasser voor het eerst dit seizoen: 25-20.

Tegen de plaatselijke HV ontbraken coaches Annelies Smeets en Tom Schuler. Laatstgenoemde is vrijdag geopereerd aan zijn knie. Op de bank werden de honneurs waargenomen door Martin Pietrakowski en Jos Soppe.

Tijdstraf
In een gelijkopgaande eerste helft stopte Albert Menzen twee strafworpen. Aan de overkant had HVC veel moeite met het vinden van het net. Hoekspeler Thijs Baarveld prikte vlak voor het rustsignaal de 8-9 binnen.

Na de pauze zorgde lijnspeler Robin Hartmann ervoor dat de oranjehemden Duiven konden bijbenen. Bij 16-16 liep HVC tegen een tijdstraf aan, waardoor de Gelderse thuisploeg een gaatje kon slaan (19-16). De Compascuumers wisten in het vervolg van afstand niet te overtuigen.

Jongelingen
In het slotkwartier scoorde Dennis Niemeyer nog drie keer fraai en werden jongelingen Roy Soppe en Chiel Segaar ingebracht. Tot de gewenste ommekeer kwam het niet.

Door de nederlaag maakt HVC een pas op de plaats in de landelijke klasse. Volgende week zondag staat de derby tegen sporthalgenoot DOS op het programma (12:30).