Meer Nieuws

Één helft brengt heren 1 zege in hoofdklasse

By 8 oktober 2018 No Comments

Heren 1 heeft ook het tweede duel in de hoofdklasse A omgezet in een zege. Door één goede helft werd Unitas 2 met 24-19 verslagen.

In het eerste half uur miste HVC scherpte voor het vijandelijke doel. Met twee goals zette basisspeler Roy Soppe de oranjehemden nog op het goede spoor (6-3), maar de opleidingsploeg uit Rolde kwam voor de pauze op gelijke hoogte: 10-10.

Tactische omzetting
Na rust voerde Tom Schuler, die evenals in het openingsduel in Zwartemeer Annelies Smeets op de bank verving, een tactische omzetting in de dekking door. Het leverde het gewenste resultaat op. De ingevallen doelman Yannick Meijeringh hoefde slechts negen keer grabbelen, terwijl heren 1 aan de overkant een gaatje sloeg.

Via 12-12 sprintte HVC bij Unitas 2 vandaan (16-12). Een mooie rol was weggelegd voor Freek Gielen. De nieuweling kwam tijdens zijn thuisdebuut in Emmer-Compascuum tot zes treffers. Ook cirkelspeler Martin Pietrakowski deed een duit in het zakje.

Artemis’15
Zo deelt heren 1 na twee duels de koppositie met drie andere ploegen. Zaterdagavond gaat de ploeg uit Barger-Compascuum op bezoek bij Artemis’15 uit Wehl. De aanstaande opponent degradeerde deze lente vanuit de tweede divisie naar de hoofdklasse A.

https://www.instagram.com/p/BoqPV42iKjV/?taken-by=hvchandbal