Skip to main content

Voor de derde keer op rij heeft heren 1 in de tweede divisie aan het langste eind getrokken. De hoofdmacht van HVC versloeg gisterenmiddag het VVW uit Noord-Holland: 29-24.

Met een scherpe Rick Weggemans onder de lat opende heren 1, de afgelopen twee weken te sterk voor zowel FHC als Havas 2, op eigen vloer krachtig (8-3). Na 11-5 konden de bezoekers uit Wervershoof terugkomen tot 15-10 halverwege.

Irakees op Hollander
De mooiste goal in de eerste helft werd door Rick Hollander gescoord. Op aangeven van hoekspeler Ali Raad (foto onder), de Irakees scoort steeds meer doelpunten voor HVC, rondde de cirkelspeler uit Klazienaveen in leeg doel af.

Door een zwakke herstart van de thuisploeg stond het opeens weer gelijk (17-17). Daarna pakte heren 1 de regie in de thuiswedstrijd terug. Met twee doelpunten van Jim Macro, de vrolijke spelmaker van heren 2 viel bij het eerste in, in de staart van de partij was de derde overwinning op rij veilig.

UDI 1896
Door de overwinning staat HVC steviger op plaats vier in de landelijke klasse. Op zondagmiddag gaan de oranje-zwarten bij het Arnhemse UDI 1896, dat dit seizoen samenwerkt met eredivisiekoploper DFS Arnhem, op bezoek.

Lees ook: Dinsdagavond 28 november: Jaarvergadering

Foto: Marchel Frome