DESH zet door: Ook A-jeugd in jeugddivisie

By 22 augustus 2019 No Comments

DOS, E&O, SVBO en HVC werken ook aankomend seizoen nauw samen. Waar de vier verenigingen uit de gemeente Emmen het afgelopen jaar twee B-teams op de been brachten, is DESH – zoals de naam van de samenwerking luidt – dit jaar in zowel de B- als A-competitie vertegenwoordigd.

Een deel van DESH maakt de overstap naar de A-jeugd. De formatie met A-junioren gaat in de landelijke jeugddivisie acteren. Er gaat gespeeld worden tegen onder meer Aalsmeer, Bevo, LIONS, Tachos en Feyenoord.

In de regio blijft DESH in de B-competitie actief. Op 29 september opent DESH de competitie tegen Kwiek Hoogeveen. Ook teams als FHC, Hurry-Up en Unitas zitten in de Noordelijke klasse.

Houten
Half augustus is de gehele selectie van DESH de voorbereiding op het nieuwe seizoen reeds gestart. De A-jeugd opent begin september de competitie. Op 7 september komt Houten langs in Emmen. Een week later staat het uitduel met DFS Arnhem/UDI 1896 op het programma.

HVC
Van HVC zijn Robbie Prins, Stan Rolfes en Senna van der Weide actief binnen de samenwerking. Laatstgenoemde komt over van de C-jeugd. Ook dorpeling Tycho Wessels zal als trainingslid meedraaien met DESH. Jongeling Ruben Hof staat vertrouwd bij de samenwerking HVC/DOS HC1 binnen de lijnen.