DESH B2 heeft aan punt genoeg

DESH B2 heeft aan een punt in de resterende drie wedstrijden genoeg om de titel in de competitie te grijpen. Aanstaande zondag tegen Unitas kan het al raak zijn.

Een jaar geleden werden sluwe plannen gesmeed. DOS, E&O, SVBO en HVC staken de koppen bijeen. In de zomer werden twee jeugdteams geformeerd.

Vijftien overwinningen
Waar DESH B1 actief is in de landelijke jeugddivisie, komt DESH B2 uit in de Noordelijke B-competitie. Na zeventien duels en vijftien overwinningen staat de formatie van Gerda Lambers bovenaan.

Na succesvolle jaren bij de dames van HVC vond Lambers in het fusieproject een nieuwe uitlaatklep. Wekelijks staat de dorpeling, samen met Jeroen Fokkens van E&O, op de vloer in de Emmense wijk Angelslo.

Spannend
DESB B2 heeft een hoog SVBO/HVC-gehalte. De beide fusiepartners werden twee jaar geleden al eens de beste in de C-competitie. Toen onder leiding van Jos Soppe en Arjan Prins. Beide oud-coaches zijn sinds de start van het seizoen vaste tribuneklanten.

Met een verschil van vier punten houdt DESH B2 concurrenten Hurry-Up en Unitas onder zich. In de achttiende wedstrijd van het seizoen komen de jongemannen van Gerda Lambers nummer drie Unitas tegen. De voorgaande duels tussen de teams waren spannend.

Kroon
De Drentse fusieploeg heeft aan een punt in Rolde genoeg om de titel veilig te stellen. Het zou in het eerste jaar van de samenwerking een kroon zijn op fraai fusiewerk.

Top-3:
1. DESH HB2 17-31